Eilen tuli täyteen kaksi vuotta rintasyöpädiagnoosista. Edelleenkin ovat "terveen" paperit voimassa. Tästä olen todella kiitollinen sillä T4N3M1 ja tulehdus päälle ei ole mikään pikku juttu. Moni kohtalontoveri on kuollut tai sairastunut uudelleen kahden vuoden sisällä diagnoosista. Tätä kevättä olen jonkin verran jännittänyt mutta toistaiseksi turhaan.

Pieniä tapahtumia on kontrollirintamalla tapahtunut. Joulukuussa oli mammografia, rintojen magneettikuvaus sekä ultraääni. Puhtaat paperit sain. Edelisissä kuvissa olleet kalkkihiput olivat jopa pienentyneet. Näin ollen siirryttiin kuvauksissa "normaaliin" rytmiin eli vuoden välein otetaaan magneettikuvat. Verikokeet otettaan tietty siinä samalla kerralla.

Kaksi kertaa on testattu BRCA-2 geenivirhettä eikä sitä sitten loppujen lopuksi löytynyt. Valitettavasti on vielä käymättä loppukeskustelu perinnöllisyyslääkärin kanssa enkä tiedä miten jatketaan hänen kanssaan vai jatketaanko ollenkaan.

Viimeisin kontrolli lääkärin tykö oli kuukausi sitten. Verikokeiden tulokset olivat normaalit. Valittelin lääkärille kylkikipua ja sain ajan vatsan ultraan viikon päähän. Onneksi ultraava lääkäri kertoi tulokset heti: sappikiviä ja rasvoittunut maksa. Ei mitään metastointiin viittaavaa. Onkologin kanssa tehtiin vihdoin päätös munasarjojen poistosta tässä kevään aikana. Vähän jänskättää mitä viihdevuosioireidn käy mutta leikkauksesta on todennäköisesti enemmän hyötyä kuin haittaa syövän uusimiseen liittyen. Terve rinta saa vielä jäädä mikäli Kysin rintamiitingissä ovat samaa mieltä.

Seuraava onkologin kontrolli on sitten marraskuussa jos mitään uutta ei ilmene. Jatketaan ihanaa tavallista elämää ja rakastetaan jokaista päivää!