Kolme kuukautta meni nopeasti ja taas tuli aika vierailla onkologin vastaanotolla kontrollin merkeissä. Taas oli paikalla "oma" onkologini Kuopiosta, tuo nainen johon luotan kuin vuoreen. Mieskin lähti matkaan mukaan. Jostain syystä jännitin tätä käyntiä kovasti mutta onneksi turhaan. Veriarvot ovat edelleen hyvät, paikat palpoen ja stetoskoopilla kuunnellen kunnossa. Kroppa on alkanut reagoimaan toisen rinnan puuttumiseen selkä, olka ja jalka kipuina ja omansa tekee varmasti myös 11,5 kiloisen mussukan kanniskelun lisääntyminen miehen lähdettyä takaisin töihin 14 kuukauden tauon jälkeen. Elimistö alkaa tottua tamofeeniin ja kuumat aallot saattavat olla jopa muutaman viikonkin putkeen poissa ja takaisin saapuessaan eivät ole ihan kauheita. Kuukautisia ei ole näkynyt ja endometrioosioireet ovat loppuneet. Eli ei tarvetta Zoladexille toistaiseksi. Toivottavastsi gynekologi on viikon päästä kontrollissaan samaa mieltä.

Terveestä rinnasta löytyneiden hippujen vuoksi seuraava kuvaus on siis joulukuussa. Se muutettiin mammografiasta magneettikuvaukseksi. Ja sen  jälkeen puolen vuoden välein magneettikuvaus ja verikokeet. Näin siksi ettei liikoja herätellä kalkkihippuja kun vielä todennäköisesti on geenirasitekin (BRCA-2) tuomassa oman jännityksensä elämääni. Ja jos kaikki näytää "hyvältä" 3 kuukauden päästä aletaan suunnitella korjausleikkausta!!! Sotasuunnitelma seuraava: samassa leikkauksessa poistetaan toinenkin rinta ja rakennetaan kaksi uutta! Leikkaus joko Jyväskylässä tai Kuopiossa näillä näkymin ja todennäköisesti ensi syksynä ellei asiasta tule muuten kiireellinen. Jotenkin tuntui huojentavalta kun puhuttiin korjaamisesta. Saisinko vielä olla normaali? Olenkohan jo ihan vino ensi syksynä?!

Vähän tuli kuitenkin "huonoja" uutisia tupaan, Mikkelin keskussairaalaan tulee uusi onkologian yksikkö ja sinne haetaan yhtä vakituista onkologia. Tämä tarkoittaa sitä että Kuopion onkologit lopettavat vastaanoton pidon Mikkelissä. Toivottavasti saavat paikalle jonkun yhtä pätevän ja hirveesti myös rintasyövästä tietävän kun tämä tämän hetkinen onkologini. Voihan olla että harkitsen vakavasti siirtymistä Kysin hoidettavaksi jos se vain on mahdollista.