Terveiset jo tutuksi tulleesta osastolta 22. Täällä ollaan toipumassa leikkauksesta ja odottamassa kotiinpääsyä. Toisen dreenin sain jo pois mutta kainalon dreenistä tulee kudosnestettä vielä liian kanssa.

Tulin keskiviikkona kello 7.30 Leikoon. Mukava sairaanhoitaja teki esivalmistelut, antoi vaatteet ja esilääkkeet. Tapasin myös leikkaavan lääkärin Johanna Palven. Esilääke oli tosi rentouttavaa ja rauhoittava. Ennen leikkausta istuskelin puolisen tuntia nojatuolihuoneessa ja ensin laulatti ja sitten nukutti. Leikkaussaliin kävelin omin jaloin. Valmistelut tapahtui tosi nopeasti ja pian olinkin unten mailla.

Heräsin seuraavaksi heräämössä. Siellä olosta en muista oikein mitään eikä minulla ole mitään hajua kauan siellä olin. Sitten osaston hoitajat tulivat hakemaan ja toinen niistä oli.... Kotka 2! Siinä vaiheessa minua vain hymyilytti. Hän hoiti minua iltaan asti ja oli ihan asiallinen ja jopa ystävällinen. Meitä oli yhteensä 4 asukasta samassa huoneessa. Pari mummoa kuorsasi ekana yönä mutta toisena yönä oli jo rauhallisempaa. Eka päivä meni pöllyssä eikä vessaan edes päässyt vaan oli tyytyminen pottaan sängyn vierellä. Ja tämä ujoilija sai useamman kerran yrittää ennenkuin onnistui.

Toisena päivänä sitten aamupalan pysyttyä kutakuinkin sisällä pääsin jaloilleni ja pieniä hetkiä jaksoin kävellä.